مراحل شستشوی فرش در منزل یا قالیشویی

خب! امروز قراره مراحل شستشوی فرش در خانه و همینطور شستشوی فرش در قالیشویی را همراه با عکس و ویدیو آموزش بدیم، البته خیلی از کاربران گفته بودن یه پست برای نرخ شستشوی فرش هم بسازیم که امروز قراره تو این آموزش برای شما قرار دهیم. ابتدا به طور کامل روش شستشوی فرش در قالیشویی به همراه مزایا و معایب آن را شرح می دهیم سپس در ادامه مراحل شستشوی فرش در خانه را همراه با جزئیات کامل به همین شکل توضیح میدهیم.

طریقه شستشوی فرش در قالیشویی

لازم به ذکر توضیح بدم روش شستشو فرش در قالیشویی های مختلف متفاوته و هر قالیشویی با توجه تجهیزاتی که در اختیار دارد با روش های گوناگونی به شستشوی فرش میپردازد. اما نگران نباشید ما تمام روش های شستشو را به شما نشان میدهیم همچنین به شما یاد میدهیم که چطور یک قالیشویی خوب در شهر تان پیدا کنید. شستشوی قالی در قالیشویی به دو روش اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انجام میشود.

شستشوی فرش با دستگاه اتوماتیک

در گذشته تعداد کمی از قالیشویی ها از دستگاه تمام اتوماتیک برای شستشو فرش استفاده می کردند ولی امروزه اکثر قالیشویی ها دستگاه تمام اتوماتیک دارند. قالیشویی هایی که از دستگاه تمام اتوماتیک استفاده میکنند مراحل شستشو را به روش زیر انجام میدهند:

  1. در مرحله اول پس از دریافت فرش از مشتری و صدور فاکتور، فرش ها را طبق روزی که فاکتور صادر می شود قفسه بندی میشوند تا مشخص شود کدام فرش ها در اولویت شستشو هستند، البته ممکنه همه قالیشویی ها تا این اندازه استاندارد برخورد نکنند و از قفسه استفاده نکنند ولی فرش های هر روز را با روز دیگر از هم جدا میکنند.
  2. در مرحله دوم فرش هایی که زمان شستشوی آنها فرا رسیده را یک بار پهن میکنند تا اگر جایی پارگی یا پوسیدگی دارند وارد دستگاه نشوند و جدا شسته شوند.
  3. در مرحله سوم با توجه به دستگاه قالیشویی متفاوت هستند، 2 حالت پیش می آید که یا یک حوضچه آب و کلر دارند و فرش هایتان را چند دقیقه به داخل آن نگه می دارند یا دستگاه کلر پاش دارد و در حین شستشو کلر میپاشد.
  4. در مرحله چهارم فرش از دستگاه پس از شستشو با کف و فرچه از دستگاه بیرون می آید و روی زمین پهن میشود تا با دستگاه فرچه ریشه ها شسته شود.
  5. در مرحله پنجم قالی ها مجدد لول میشوند و وارد آبگیر میشوند تا در دور بالا آب قالی گرفته شود و در حین خشک کردن به اصطلاح فرش زرد نشود.
  6. در مرحله ششم قالی را از آبگیر خارج میکنند و وارد گرمخانه میکنند تا فرش به طور کامل در عرض 5 ساعت خشک شود، توجه داشته باشید بهترین نوع خشک کردن فرش به صورت طبیعی با آفتاب است البته قبلش حتما باید آگیر خورده باشد.
  7. در مرحله هفتم قالی ها را از گرمخانه به صورت لول و کاور کشیده خارج میکنند و طبق شماره فاکتوری که زیر ریشه فرش منگنه شده در قفسه مورد نظر قرار میدهند تا راننده ها فرش را به مشتری طبق تاریخ تعیین شده تحویل بدهند.

مزایا و معایب شستشوی فرش در قالیشویی و انتخاب بهترین قالیشویی

از مزایای سپردن فرش به قالیشویی به حذف دردسر های شستشو ، تمیزتر شسته شدن قالی ها ، سریع تر خشک شدن و موارد ریز و درشت دیگه ایی که اگر تخصص نداشته باشید و در خانه بشویید ممکن است فرش تان آسیب ببیند را نام برد.

از معایب سپردن فرش به قالیشویی هم میتوان به بدقولی های قالیشویی ، گاها نرخ بالای شستشو ، پاره کردن یا خراب کردن رنگ فرش اشاره کرد، ولی همه این ها راه حل دارد و فقط با رعایت چند نکته میتوانید از این مشکلات دوری کنید و فرش تان را به یک قالیشویی خوب بسپارید.

ما در سایت نقدونه سعی کردیم قالیشویی هایی را که از نظر مردم مورد تایید بودنو تجربه خوبی داشتن را معرفی کنیم تا با خیال راحت تری فرش هایتان را به قالیشویی بسپارید.

تا به امروز توانستیم قالیشویی های 2 تا از استان های ایران را با کمک کاربران نقدونه و مشتریان مورد نقد و بررسی قرار دهیم و بهترین قالیشویی های هر شهر را معرفی کنیم.

نرخ اتحادیه قالیشویی 1401

اتحادیه قالیشویی های هر استان هرساله با ارائه لیست قیمت خدمات قالیشویی به کارخانه داران نرخ مصوب را مشخص میکند، توجه داشته باشید قیمت هایی که برای شستشوی فر در هر شهر  و استان ارائه می شود متفاوت است که ما در این صفحه میانگین نرخ را با 2 هزار تومان اختلاف اعلام می کنیم. با توجه به متراژ فرش و ابعاد و اندازه‌های آن و همچنین مطابق با جنس فرش، قیمت ها تعیین میشوند.

جدول قیمت شستشوی فرش ماشینی ، دستباف و موکت

قیمت قالیشویی در سال 1400) از قیمت (تومان) تا قیمت (تومان)
شستشوی فرش ماشینی(متر مربع) 11.500 13.000
شستشوی فرش دستباف(متر مربع) 15.000 18.000
اعلاء شویی فرش ماشینی(متر مربع) 16.000
اعلاء شویی فرش دستباف(متر مربع) 25.000 33.500
شستشو فرش گل ابریشم دستبافت متری 60.000 70.000
شستشوی موکت جدا از زمین 7.000 9.000
خشکشویی فرش ماشینی در محل(متر مربع) 16.000
خشکشویی فرش دستباف در محل(متر مربع) 23.000
خشکشویی موکت در محل(متراژ کمتر از 50 متر) 4.000
قیمت خشکشویی موکت در محل(متراژ بیشتر از 50 متر)- متر مربع 8.000
خشکشویی موکت در محل پله هر عدد 20.000
اعلاء شویی موکت جدا از زمین(متر مربع) توافقی
قیمت شستشوی قالیچه و کناره توافقی
قیمت رفوگری و ترمیم(متر مربع) توافقی
قیمت لکه برداری(متر مربع) توافقی
خشکشویی چمن مصنوعی زیر ۵۰ متر متری 8000
خشکشویی تاتامی هر قطعه زیر ۵۰ عدد هر عدد 6000
سرویس حمل فرش 40.000

طریقه شستشوی فرش در منزل

قبل از ادامه توضیحات نظر شخصیم که تجربه کار در قالیشویی دارم  را با شما در میون میزارم. به شدت پیشنهاد میکنم فرش هایتان را در خانه نشویید، در ادامه معایب این کار را حتما توضیح میدم.

  • اول از همه قبل از هرکاری به یک فضای مناسب برای پهن کردن فرش و شستشوی آن نیاز دارید، اگر فضای مورد نیاز را دارید سپس به بهینه ترین روش ممکن از آب شرب برای شستشو استفاده کنید. قبل از خیس کردن قالی فرش تان را جایی آویزان کنید و آن را با چوب بتکانید تا گرد و غبار آن گرفته شود، سپس قبل از اینکه فرش را مجدد پهن کنید و آب بریزید مطمئن شوید جنستان از نوع فرش هایی نیست که رنگ قاطی کند و نقش و نگارش بهم بریزد البته این مورد بیشتر در فرشهای دستبافت مشاهده شده. یک روش ساده و معمولی هم هست که میتونید قبل از خیس کردن مطمئن شوید فرش تان رنگ میدهد یا نه، یک دستمال سفید معمولی را نم دار کنید روی سطح فرش بکشید اگر رنگ فرش را بخود گرفت حتما از یک متخصص برای شستشو استفاده کنید.
  • دمای آّبی که میخواهید را ولرم در بیاورید و پیشنهاد ما به شما این است که برای هدر نفت آب و صرفه جویی هرچه بیشتر ترجیحا از سطل استفاده کنید تا آب کمتری مصرف شود. سپس از شوینده های مخصوص فرش مثل شامپو فرش یا صابون فرش یا پودر لباس شویی را روی سطح خیس فرش بریزید و با یک فرچه دستی روی آن بکشید. بعضی از خانمها همیشه استرس تمیزی زیر فرش را دارند و زیر فرش را هم می شویند که توصیه میکنیم به هیچ وجه زیر فرش را نشویید.
  • حالا که فرش را به طور کامل شستید آن را یک بار مجدد آب بگیرید و سعی کنید با یکی طی فلزی یا درب قابلمه بزرگ تا جایی که میتونید روی فرش را طی بکشید تا آب آن گرفته شود. و سپس فرش را برای 3 ساعت لول شده و روی سطح شیب دار بگذارید تا آب آن کمتر شود. بعد زا آن میتوانید روی یکی زمین هموار که آفتاب مستقیم به آن میخورد و تمیز هم هست فرش را پهن کنید تا خشک شود، زمان تقریبی خشک شدن فرشی که در خانه شسته می شود 24 ساعت در تابستان است.

معایب شستشوی فرش در خانه

اولین و مهمترین معایبی که دارد این است که فرش ها بعد از خیس شدن سنگین میشود و در هنگام جا به جایی به کمرتان آسیب میزند. دومین مشکل این است که اگر تخصص کافی نداشته باشید فرش تان یا تمیز نمی شود یا حتی ممکن است نابود هم شود. سومین مشکل این است که فرش کردن فرش در خانه تقریبا غیر ممکن است اگر هم خشک شود مطمئن باشید یا بو میگیرد یا زرد میشود.

در صورت تمایل به سفارش درج آگهی در این صفحه با شماره تلفن 91011091-011 تماس حاصل فرمائید. جهت مشاهده تعرفه های تبلیغاتی سایت نقدونه کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت هیچ نظارتی بر قالیشویان نداشته و هیچ مسئولیتی را نمی پذیرد
دکمه بازگشت به بالا